Informasjon om dåp

Gratulerer med den lille!

Med denne korte hilsenen vil vi gjerne orientere dere om fremgangsmåten som er vanlig i forbindelse med dåp.

Du kan nå selv se hvilke søndager det er dåp under gudstjenesten, og sende en forespørsel om dette, hvor du også oppgir informasjon om faddere. Om du ikke har faddere i utgangspunktet kan du registrere dette senere.

Vi forsøker å samle dåp til enkelte dager.  Av hensyn til barnets videre kontakt med kirken, er det ønskelig at dåpen finner sted i bostedets kirke.
Du må gjerne sende en forespørsel om dåp. Der vil du se når det er planlagt dåp i forbindelse med gudstjenesten, og registrere informasjon om dåpsbarnet, foreldre og faddere.
Vi bør få melding senest 14 dager før dåpsdato.

Etter at du har registrert informasjon, vil du få bekreftelse på dåpsdato.
Den av prestene som har gudstjenesten vil så avtale et besøk i hjemmet.  Der kan man så i fred og ro snakke sammen om det som skal skje.
Ettersom navnevalg er blitt en folkeregistersak er det viktig at navnemeldingen er klarert med folkeregisteret før dåp.

Synes du dette blir vanskelig? Ta kontakt med menighetskontoret, og vi hjelper deg!
Bamble 35 96 69 90 eller Langesund 35 96 52 82

I Herre kikre er det sjeldnere gudstjenester enn ellers i Bamble, ønsker dere dåp på en annen søndag enn den som er oppgitt? Ta kontakt så skal vi forsøke å få det til.

Alminnelige bestemmelser om dåp