Kirkens Nodhjelps fasteaksjon 2018 Bamble

26.02.2018

Bamble Menighets Fasteaksjon 2018

Kirkens Nødhjelp sørger for at de får rent drikkevann, vann til å vaske seg i, og gode toaletter. Jean er blant de heldige. 1.4 millioner mennesker er fremdeles på flukt i Kongo.

Livet til Jean ble snudd opp-ned da soldater med skytevåpen kom til landsbyen hans. Foreldrene forsvant i kaoset, og sammen med tre søsken var han på flukt i to dager. Men heldigvis slutter ikke historien der. Nå bor han, hans fem søsken og to foreldre i et telt i flyktningleiren i Angola.

For over 50 år siden bestemte menighetene i Norge seg for å ha en årlig innsamlingsaksjon til Kirkens Nødhjelp sitt internasjonale arbeid. Fasteaksjonen er i dag den nest største innsamlingsaksjonen i Norge. 18.-20. mars går unge og voksne bøssebærere over hele landet for å bidra til at Jean og mange andre kan få et verdig liv også på flukt. Tema for Fasteaksjonen i år er Kirkens Nødhjelps arbeid med vann og sanitær i utsatte områder omkring i verden. Aksjonspengene som ble samlet inn i fjor har blant annet gått til å gi kongolesiske flyktninger vann og latriner i flyktningleirene i Angola.

Nå skal også vår menighet bidra, bli med og Spleis så vi sammen kan redde liv, forandre liv og skape en varig endring!

BAMBLE MENIGHET her

STATHELLE MENIGHET her

HERRE MENIGHET HER

LANGESUND MENHET HER

Hva er diakoni

01.09.2015

Ordet kommet fra gresk og betyr "tjeneste".

Plan for diakoni, vedtatt i 2008, sier dette om kirkens diakoni:

"Diakoni er kirkens omsorgstjeneste. Den er evangeliet i handling og uttrykkes gjennom nestekjærlighet, inkluderende fellesskap, vern om skaperverket og kamp for rettferdighet".

Bamble prestegjeld (Bamble, Stathelle og Herre menigheter), har en diakonistilling som for tiden er delt mellom Unni Bamle 40% og Inger Melhus Håland 80 % (sykemeldt. Aug. 15. -)

Bamble diakoniutvalg består av to medlemmer fra hver menighet oppnevnt av menighetsrådene, og har sammen med diakonene ansvar for det diakonale arbeidet i menighetene.

Denne perioden, ut 2015 er disse med i diakoniutvalget:

Herre:              May-Lis Tinderholt

Marianne Hansen

Stathelle:        Anna Asdal - leder

Kristin Rise Nøstdal

Bamble:           Lisbeth Thorkildsen

Johannes B. Garstad - nestleder

Prosjektene det arbeides med er:

Besøkstjeneste (legge på link her)

SIMEN betyr "Sammen i menigheten" og er et tilbud til mennesker i alderen 20+ med psykisk utviklingshemming.

Kirkens nødhjelps fasteaksjon er en årlig innsamlingsaksjon som går av stabelen tirsdag før påske hvert år. Mange frivillige stiller opp som bøssebærere. Pengene som samles inn går til spesifiserte prosjekt, det er nytt prosjekt hvert år.

26.02.2018

Bamble Menighets Fasteaksjon 2018