09.06.2017

Etter at det ble påvist råte i kledningen på Langesund kirke ønsket fellesrådet å utbedre skadene som ble oppdaget.
Nå er arbeidet i gang med å skifte denne.

Langesund kirke renoveres etter råteskader!

Det har i lengre tid vært påvist råteskader på kledningen på kirken. Det har ikke vært lufting bak kledningen. Dette har medført at planken råtner på veggen. Det er ikke brukt materialer som er spesielt gode og holdbare i det været som er i Langesund, Sier kirkevergen, Astrid Gundersen.
Etter at vi ba om en rapport på skadene er det brukt billige løsninger i forhold til material valg på kirken. Under fjorårets budsjett forhandlinger mellom de politiske partiene fant Senterpartiet frem penger til utbedring av kirken i Langesund og noe utbedring i Bamble kirke.
Vi vil nå bruke sakte voksende gran, noe som har mye større tetthet enn vanlig gran. Denne vil passe mye bedre til klimaet her i Langesund, sier Kirkevergen.

Det blir også skiftet sløyfer under panelet slik at luftingen blir optimal.

Arbeidet med skiftningen vil holde på frem til høsten.